24. 9. 2022 – Klubová výstava v Samopších

Tato výstava bude pro nás nezapomenutelná. Už to začalo zahájením, které se přesunulo (kvůli vysokému počtu psů na jednu rozhodčí) na přejímku od 7:30 a posuzování od 8:00. Rozhodli jsme se tedy jet již večer a ubytovat se ve Sport areálu Samopše, kde se výstava konala. To že jsme se najednou ocitli v prostředí let osmdesátých bychom přežili, ale ta hygiena, když nás v pokoji přivítal zatuchlý smrad, 4 viditení obří pavouci a společné sprchy i WC s igelittem a plísní, to bylo silné kafe! Ale co, už jsme byli tu!

Svoji premiéru si odbyl náš benjamínek Arcyl, kterého provází číslo 1 už od samého začátku jeho života.
Narodil se jako 1. pes Lettynky a byl prvním štěnětem naší chovatelské stanice Darcylesth.
Jako první dokázal vypít lahvičku s příkrmem.
Na jeho první výstavě dostal katalogové číslo 1.
No a jak dopadl s hodnocením od rakouské rozhodčí Grete Oprendek?  Stálo v něm: „Malý černý pes, okouzlující, varlata nekontrolovaná – VN 1„  :-)

Tiberius, kterého jsme chtěli předvést v šampionech ani nedostal šanci. Paní rozhodčí nechala všech 8 šampionů nastoupit do kruhu, zavelela: „Run!“ a otočila se k nim zády a vyprávěla, jak už nebude šampiony hodnotit, protože už tituly mají a teď si jen vybere ty, kteří se jí líbí. Pokračovala tak ve své řeči o tom, jak by měl šampion vypadat a že všem zadává známku Výborná, ale ani na jednoho se nepodívala. Mezitím stále běhající psovodi se psy vypouštěli v teplém počasí duši. Potom ukázala na 4 z nich a ostatní poslala bez vysvětlení ven. Tiberius mezi vybranými nebyl a tak dostal známku Výborná jen tak :-D

Ve třídě štěňat feny se předvedla naše odchovankyně Amy Darcylesth se svojí mladou paničkou Verunkou. Byly obě moc šikovné a spolu vybojovaly nádherné hodnocení VN 2 :-) Jsme na ně moc pyšní, protože jsou úplnými začátečníky a  podařil se jim hned takový úspěch. Celá rodina se opravdu svědomitě o Amy stará a naše chovatelská srdce plesají :-)

This entry was posted in Výstavy. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>