Jak utekl život s našimi „áčky“ Darcylesth

Práce s deseti štěňátky bylo dost a dost a když k nám začali chodit návštěvy, jak za štěňátky, tak mazlící, byl to jeden velký kolotoč. Na aktualizaci webových stránek vůbec nezbýval čas. Je konec prázdnin a všechna štěňátka jsou v nových rodinách.

První odjel plavý pes ARGO IV., který odjel do Přerova-Kozlovice. Možná vás napadne, proč má za jménem římskou číslici. Je to proto, že to je v nové rodině již čtvrtý hovawart a všem domácky říkali Argo. Tak jsme mu to dali zapsat oficiálně do PP. No a bydlí v rodině tatínka Tina :-)

Druhý odcestoval černý ATYR jen kousek od nás, do Zavadilky u Nymburka. Je to šikovný pejsek, který byl u nás neustále v misce s vodou, ve které i usínal. Je to prý stále milovník vody :-)

Třetí odjela holčička, černá se znaky ATTAMIS do Chabařovic. Po zemřelé 13. leté hovawartce zaplnila místečko v bolavém srdíčku aktivní rodině :-)

Čtvrtý odjel plavý AGARON k Dobříši. Bude parťákem větší rodiny na samotě, ale jezdí s nimi i na výlety :-)

Pátá odjela další holčička, černá se znaky, AMY, kterou si odvezla rodina do Mýta u Plzně. Je z ní velká rodinná parťačka, která s nimi jezdí i na lodi :-)

Šestá odcestovala do zahraničí, jediná černá fenka ARLETTY, pro kterou si přijeli manželé z obce Nemecká na Slovensku a doma na ni čekala parťačka Bria. Hovawartka, která byla ve Slovenském hovawart klubu vyhlášená „Suka roka 2021″. Arlettka také začala s výcvikem a bude mít aktivní život :-)

Sedmá odjela jediná plavá holčička AMISSA do rodiny ze Smržovky s malými dětmi, které jsou zvyklé na hovawartky, protože jim nedávno plavá fenka Mandy umřela a doma ještě mají černoznakatou fenku Ajšu z Podještědské zahrady, která je nyní parťačkou „naší“ Mandy (Mendy). Mladší hošík je na to jméno zvyklý, tak se Amissa přejmenovala :-)

Osmá odjela poslední černoznakatá holčina ASISI, která také zaplnila bolavé místo v srdci po zemřelé jmenovkyni. Manželský pár z Čáslavi si ji vymodlil, aby se tady narodila „jejich Sisinka“ :-)

Devátý pes, černý ARTAN u nás zůstal nejdéle, podle dohody s budoucí majitelkou. S Arcylem byl s námi na dovolené na psím táboře v Podhradí nad Dyjí. Tam jsme cvičili s jejich  maminkou, která se začala vracet do kondice. Byli s námi i Sthella a Tiberius. Souhrnem jsme jeli ve složení my dva a 5 psů. Pro mrňouse to byla báječná socializace, protože si je tam mazlilo plno dětí i dospěláků a půjčovali si je i na procházky :-D
Pro Artánka si přijela rodinka z České Břízy od Plzně. Také jel do rodiny, kde jim před časem zemřel starý hovawart a doma jim zůstal další smutný hovawart Amon. Takže má také parťáka. Rodina má bohaté zkušenosti, protože vždy měli 2 hovawarty a Artan je již čtvrtým :-)

No a jak se můžete zde na webu dočíst poslední, desáté štěně, černý pes ARCYL nenašel žádnou rodinu mimo rodnou boudu a tak jsme se rozhodli, že si to „malé štístko“ necháme doma :-) Více se o Arcylovi dočtete v záložce Naši psi.

Se všemi majiteli jsme v kontaktu díky vymoženostem aplikace WhatsApp, kde máme vytvořenou skupinu a tak víme vzájemně o všech :-)

 

This entry was posted in Štěňata. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>