29.7.-5.8.2023 – Výcvikový tábor aneb Arletty má zkoušku ZZO

V sobotu 29.7.2023 jsme za bouřlivého počasí jeli na náš oblíbený výcvikový tábor do rekreačního střediska LUKA v Podhradí nad Dyjí, kde jsme pod vedením našich milých výcvikářů – Vlaďky Králové a Máry Letla trénovali poslušnost a obranu s Lettynkou a Arcylkem.

Původně se měla zúčastnit i naše malá odchovanka Arletty Darcylesth, jenže začala poprvé hárat právě v den nástupu. Moc nás mrzelo, že se neuvidíme a tak jsme se jen krátce shledali mimo areál. Je to moc hezká jemná holčička.

V neděli, při prvním tréninku, se Letty tvářila, jako kdyby neznala ani jediný povel. Nechtěla splnit ani povel volno. Připadala jsem si jako blázen, když jsem před cvičením tvrdila Vlaďce, že všechno umí a jen potřebujeme dopilovat aport, který jsme namísto míčku začali trénovat jen 4 dny před táborem. V pondělí jsme se tedy zaměřili na cviky volno a aport. V úterý byl tak silný déšť, že se trénink zrušil.

Ke zkoušce jsem tedy nastupovala s klidem a vědomím, že to bude HOP nebo TROP. Lettynka cvičila nádherně a opravdu byl náš nejslabší aport. Podle slov p. rozhodčího bylo cvičení moc pěkné, ale mohlo být rychlejší. To je pro změnu můj problém. Holt už nemám takové tempo. Speciální cviky byly v podání Letty komické, protože není zvyklá na náhubek, který jsme zapomněli doma a tak, s půjčeným náhubkem od Arynky, Letty předváděla „vyprošťovací manévry“. Osoby s míčem ji vůbec nezaujali a skupinka osob jí byla fuk. Chtěla se hlavně zbavit cizího náhubku. Při připoutání ke sloupu, kdy jsem se schovala za áčko, stála jako ochromená. Pan rozhodčí Matějek mně následně vyzval ať jsi jdu pro tu lamu :-D
Lettynka za svůj výkon dostala pochvalu a 55 bodů se známkou PROSPĚLA VÝBORNĚ.

Další dny jsme se dál zdokonalovali s oběma psy, ale počasí nám moc nepřálo a hodně pršelo. I tak byl tábor zase s prima lidmi a už teď se těšíme zase za rok … :-)

 

This entry was posted in Výcvik, Zkoušky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>