19. 5. 2018 – Klubová výstava HW na Knížecím rybníce u Tábora

Jako každý rok jsme si nemohli nechat ujít akci v krásném prostředí Knížecího rybníka u Tábora. Tentokrát to byla Klubová výstava hovawartů, na kterou jsme pozvali i naše odchovance.
Z prvního vrhu se výstavy zúčastnil Reilu a jen na návštěvu za pomazlením přijel Rami. Oba kluci jsou už statní čtyřletí hafani. Za T-vrh Gasko Prim jsme přihlásili našeho Tiberiuse a dále se přihlásil Targus, Taru, Terttu a Thellis. Ovšem poslední jmenovaná začala hárat, tak nepřijela.

Už v pátek dopoledne jsme vyjeli s celou naší smečkou do Tábora, protože výstava byla v sobotu zahájená vyhlášením výsledků soutěže Pracovní hovawart 2017. Darcius si vybojoval ze 17 přihlášených krásné 9. místo a dostal medaili :-)
Ze slovenské klubové výstavy, které jsme se nezúčastnili nám na Knížecí rybník pro Darciuse přivezl pohár výcvikový referent. Darcius na Slovensku totiž obsadil svými body 4. místo v soutěži Pracovní hovawart 2017 :-) Moc Romanovi Rakovanovi děkujeme.

Všichni naši psi byli ve třídě otevřené. Psy posuzoval Michael Kunze (DE) a všem klukům zadal známku Velmi dobrá. Feny posuzovala Brit Wuchert (DE), která zadala Taru také známku Velmi dobrá a Terttu zadala známku Výborna a poslala ji do finálového kola. Terttu nakonec z 24 fen získala krásné 4. místo!
Ve třídě otevřené byla i Darciusova dcera Brucie od Plátěné hory, která také získala známku Výborná :-)
Cyril ještě vybral do soutěže chovatelských skupin za Gasko Prim 3 feny plavé – Perlu, Terttu a Shanti a sám si zasoutěžil se znakatými kluky Tiberiusem, Targusem a fenkou Usuri. Znakáči obsadili z pěti chovatelských stanic 2. místo a plaváci dokonce 1. místo. :-)
Kompletní výsledky najdete na stránkách HwK zde.

Byl to pro nás krásný víkend. Ještě jsme si v neděli užili podívanou na svody mladých hovawartů, já pracovně a potom už zase zpět domů.

Všem kamarádům a známým, se kterými jsme se potkali a poklábosili, posíláme pozdravy a majitelům „našich štěňátek“ veliké díky za jejich péči <3

This entry was posted in Výstavy. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>