4.-5.11.2017 – Byli jsme na MS IHF stopařů IPO FH

Je to neuvěřitelné, ale díky slovenskému hovawart klubu jsme se s Darciusem zúčastnili Mistrovství světa IHF v IPO FH. A jak k tomu došlo?

Výcvikářka českého hovawart klubu zveřejnila postupový žebříček pro MS na začátku července (uzávěrka přihlášek byla 30.8.!) a tak jsme se dověděli, že si Darcius musí účast znovu vybojovat, protože neplatilo pořadí z předchozího Mistrovství republiky 2016. No a protože je Cyril členem slovenského hovawart klubu a je původem Slovák, nastoupil na MS za svoji rodnou zem ;-)

Vyjeli jsme už ve čtvertek 2.11. ve 4:38 h. směr Sečovce na východním Slovensku. Cesta byla dlouhá přesně 700 km a trvala nám s přestávkami téměř 10 hodin. Ubytování v penzionu St. Nicolaus bylo průměrné, ale jídla vynikající a překvapovalo nás, že jsme tam i s auty jak ve vězení. Ovšem bylo to dobře. Už na začátku Sečovců nás šokovala rómská osada. To je asi tak vysvětlení ;-)
Páteční dopoledne jsme si odpočinuli a na poledne jsme vyjeli našlapat tréninkové stopy. Vše vypadalo slibně a tak po večerním rozlosování jsme se na sobotní závod i pěkně vyspali. V sobotu ráno se losovala čísla stop. Cyril si vylosoval stopu č. 6 v A skupině. Jeho stopa byla na osení, které bylo po slunečnici, takže o klacky ze slunečnce nebyla nouze a vodítko se stále někde zadrhávalo. Ale doplatilo se na Darcikovu nekázeň, kdy si nejdříve odskočil k závlaze, která byla cca 1,5 metru od stopy, aby si ji označkoval a potom na úseku s ostrým lomem si odešel prozkoumat stoh s myškama. Ten den dostal od pana rozhodčího Petera Lengvarského jen 24 bodů.
Druhý den jsme vyjeli časně ráno, foukal svěží vitr, ale počasí jinak slunečné. Terén vypadal krásný. Bohužel na stejném terénu měli stopy předchozí den z předchozí skupiny B a tak si Darcius na své nově našlapané stopě vyčuchal den starou stopu od stejného kladeče a odešel na ni. Tentokrát to dalo 31 bodů :-( od pana rozhodčího Břetislava Ťujíka. Takže Darcius skončil jako 14. na světě :-D

To je prostě život a nás to poučilo, že se může stát i toto. Poznámka pana rozhodčího Legvarského, že německým ovčákům nevadí jít dva dny po stejném terénu, nám vyvolala úsměv na tváři. Hovíci mají asi citlivější nos :-)

Pořadatelům patří velký obdiv a dík za uspořádání tak významné akce, jakou mistrovství světa je. Zajistit rozhodčí, terény, kladeče, ubytování, stravu, sponzory, ceny atd. je velký úkol, kterého se zhostili na 1* :-)

Zde najdete výsledkovou listinu: http://www.ecanis.cz/clanky/vysledky-mistrovstvi-sveta-ihf-ve-stopach-ipo-fh_407.html

This entry was posted in Nezařazené, Výcvik, Zkoušky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>