11.3.2022 – krytí Arletty

Lettynka si dávala na čas. Chodili jsme na progesteron (28.2. – hodnota necelých 1,2; 2.3. – hodnota málo přes 1,2; 7.3. – hodnota 2,9) a stále měla nízké hodnoty. Ani Tibi o ni nejevil příliš zájem až 8.3. při večerním venčení se najednou začal o Letty hodně zajímat. Proto jel páníček hned ráno počtvrté na progesteron a konečně začala Lettynka ovulovat. Hodnota byla 5,9 a tak nám veterinářka doporučila jet ve čtvrtek večer nebo v pátek ráno na krytí. Majitelka Tina navrhla, že v pátek po 10. hodině by se mohlo krýt. Bylo rozhodnuto.

V pátek jsme jeli za psím klukem, jménem Tino v.d. Jadsthöhe. Vybrali jsme si tohoto psa pro jeho zajímavý rodokmen, velmi sympatickou a pohodovou povahu.

Na místo jsme přijeli v 10:45 h. a Tino nás ohlásil paničce svým mohutným štěkotem. Když jsme však otevřeli auto a ucítil Letty, začal kňourat. Nejdříve jsme se s Tinem přivítali my a potom ho panička na chvilku zavřela, abychom přivedli Lettynku a mohla se rozkoukat. Tino se hlásil a když byl po několika minutách vypuštěn, začali se s Letty láskyplně očichávat a hned „šli na věc“. V 11:15 se spojili a Letty si ho podržela 20 minut. Brumlala si blahem a on jí pusinkoval. To bylo tak krásné :-)
Kolem 6. dubna půjdeme na kontrolní sono, abychom zjistili, jestli se dočkáme štěníků.

Jestli se krytí podařilo, tak se miminka budou takto vyvíjet: těhotenský kalendář

This entry was posted in kryti, Štěňata. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>