Co se u nás událo od 19.7.2015 do teď :-)

V neděli 19.7. za příšerného horka se do výstavního kruhu v Mladé Boleslavi postavil náš odchovanec Reilu Gasko Prim (malý Dársik), ale vůbec se mu tam nelíbilo. Bohužel i nezkušenost jeho mladého páníčka, který ho vytáhl den před výstavu ve třicetistupňovém vedru na 10 km procházku, jim vynesla známku Velmi dobrou. Jsou to zkušenosti ;-)

I letos s jsme jeli se Sthellinkou na tábor do RS Luka v Podhradí nad Dyjí. Odjeli jsme jen samy baby v sobotu 1.8. v neděli jsme si jednou potrénovaly pod dozorem Mirky Marcišinové a ona rozhodla, že nám to po pěti měsících nic nedělání (byla jsem po operaci paty) jde tak výborně, že můžeme jít v úterý na zkoušku ZZO1 (to je nová zkouška – poslušnost podle ZVV1). Prý Sthella nic nezapomněla. Ovšem v pondělí na posledním tréninku asi zapomněla vše. Vůbec nechtěla cvičit. Navíc jí večer píchla vosa do tlamy :-( V úterý před zahájením zkoušek se Sthella rozhodla, že se jí nepozdává ten příchozí chlap a strašně zle ho vyštěkala. K naší smůle to byl pan rozhodčí Hamřík. Naštěstí byl velmi tolerantní a nechal nás nastoupit ke zkoušce. Sthella se uklidnila, očichala si rozhodčího a udělala zkoušku na 82 bodů :-) Mám obrovskou radost!!! :-D   Ve čtvrtek za námi přijeli naši kluci – Cyril, Darcius a Ritari, kterého jsme měli tou dobou na hlídání. Pro něj to byla nová situace. Tolik lidí a psů! Čekala jsem jak to zvládne, ale on byl naprostý pohodář. Mám z něj radost.

Na táboře byli s námi ještě dvě Darciho dcery. Jako tradičně byla s námi Alesia z Jihláveckého údolí (3 roky) a nově „malá“ Angie Channe Line (11 měsíců). Obě se pořádně činily a Lesinka si také složila zkoušku ZZO1 :-)  Blahopřejeme!

Závěr prázdnin byl pro nás opět na mezinárodní výstavě v Mladé Boleslavi. Tentokrát bez našich psů jsme jeli podpořit kamarádku Hanku s Angel Channe Line. K naší obrovské radosti jsme zjistili, že je zde další Darcikův potomek černý Dark od Dabele. Je to pejsek s trochu smutným osudem, kdy ho původní majitelé museli kvůli zlým sousedům dát k jiným lidem. U nich se naštěstí dočkal skvělé péče a se svojí novou paničkou si vyběhal známku Výborná 3 ze sedmi psů ve třídě otevřené :-) Blahopřejeme!
A radost pokračovala. Malá Angel Channe Line si vyběhala známku Výborná 2 také ze sedmi účastníků ve třídě mladých :-) Blahopřejeme!

Na sobotu 12.9.2015 jsme si svolali naše hovawartí potomky a kamarády na cvičák do Benátek n. Jizerou. Sešlo se 12 hovíků a asi 30 lidiček. Pocvičili jsme si, popovídali a zasmáli se. Byla to krásná sobota a všem moc děkuji za nádhernou atmosféru.
Díky štěněcím potomkům jsme našli i nové prima kamarády :-)

Tak snad zase brzy se všemi na viděnou!!!

No a další pěkná zpráva na závěr – 19.9.2015 dostala Rania Gasko Prim v Polsku na výstavě známku Výborná 2 :-) To je radost. Blahopřejeme!

This entry was posted in Setkání, Štěňata, Výcvik, Výstavy, Zkoušky. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>