12.5.2012 – Klubová výstava Knížecí rybník u Tábora

V pátek 11.5.2012 v odpoledních hodinách jsme vyjeli do známého kempu na Knížecím rybníku, do chatičky č.23.  Po ubytování jsme se šli všichni vyvenčit do přilehlého lesíku a Darcik se Sthellou se pořádně vyběhali a hlavně vyčuchali. Pro Sthellinku to bylo první setkání s lesem.
Sobotní ráno začalo pořádným lijákem a potom následovalo střídání ledového větru a deště téměř celý den co probíhala výstava. Slunko vykouklo až v podvečer.

Výstava byla zahájena vyhlášením výsledků soutěže Nejúspěšnější pracovní hovawart. První místa náležela psům, kteří se účastní vrcholových soutěží ve stopařině. Prvním psem, který však umí všechny kategorie (stopa-poslušnost-obrana) byl na 5.místě kamarád Adam Haf Raf, druhým takto pracovním psem byl náš Darcius a obsadil 7.místo :-)

Výstava tentokrát pro nás nedopadla nejlépe. Už samotný fakt, že oba naši miláčkové nastupovali do kruhů současně, nás hodně znepokojilo. Darcius tedy nastoupil s páníčkem do třídy vítězů, kde dostal sice známku Výborná, ale při běhu o zařazení do pořadí si poprvé „střihnul“ mimochod :-(
Sthellinka měla premiéru s paničkou. Ve statice se paní rozhodčí Dušice Bučer velmi líbila. Sthelinka byla hlavně zvědavá a za kruhem hledala páníčka, takže se zdánlivě hezky klidně předváděla. Zuby umí ukazovat excelentně, ale když jsme měli předvádět pohyb, bylo všechno špatně. Sthella si myslela, že poběžíme za páníčkem pryč z kruhu a já měla co dělat sama se sebou na mokrém trávníku. Takže tentokrát jsme dostali za náš společný výkon známku Velmi dobrá.

Odpoledne probíhali soutěže, ve kterých si také ještě naši psi zasoutěžili. Nejdříve to byla soutěž Nejlepší chovatelská skupina, kterou vyhrála skupina černo znakatých psů CHS GASKO PRIM, kde byli zástupci od tří otců a tří matek: Darcius, Yris a Channelaine. Ze šesti zúčastněných skupin je 1.místo opravdu skvělým výsledkem!

Poté následovala soutěž Nejhezčí pár psů, kde ze dvou párů 1.místo obsadili Sthella a Darcius :-D

This entry was posted in Výstavy. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>