14. 4. 2019 – výstava v Polsku

Dnes jsme vyjeli s Tiberiusem poprvé zkusit štěstí do Polska. Byla jsem z toho trochu nervózní, aby vyšla cesta, protože předpověď počasí nebyla optimální. Věděli jsme, že se hovawarti vystavují v 11 hodin, tak jsme vyjeli v sedm z domova. Cestou nám trochu pršelo a také jsme viděli sníh, na štěstí silnice byli jen mokré. Ovšem závěr cesty cca 60 km jsme jeli v pořádné mlze. FUJ! Když jsme dojeli na místo, oblaka se protrhávala a sluníčko se pokoušelo vykouknout. A kam jsme to dojeli? Na národní výstavu Walbrzych ve sportovní hale Swiebodzice.

Do třídy otevřené psi byli přihlášeni 3, nakonec však nastoupili jen 2. Arcas Cordis Paladin, černý mohuný pes a náš Tiberius. Paní rozhodčí Karolina Szymanek (PL) posuzovala velmi pečlivě. Zuby si sice nechávala ukázat, ale jinak prohmatala celého psa. To se Tibikovi líbilo. Běhalo se na úvod a hlavně dost na závěr. Běh – chůze – běh – statika – běh. No a potom se rozhodlo. Tiberius dostal známku Výborná 1, titul CWC a Nejlepší pes. Potom se posuzovala jediná fena Energy Debbie-Ann. V závěrečném běhu mezi fenou a psem dostal Tiberius titul BOS :-)

Měli jsme obrovskou radost, že se výlet vydařil nad očekávání.
Fotky na rajčeti zde

This entry was posted in Výstavy. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>