23.9.2017 – Klubová výstava hovawartů v Oslavanech

Sobotní ráno 23. září 2017 pro nás začalo hekticky. Plánovali jsme odjezd na klubovou výstavu v Oslavanech u Brna na časnou ranní hodinu, abychom měli časovou rezervu. Namísto plánovaných 4:00 h. jsem omylem nastavila budík na 5:00 hodin a to jsme měli odjíždět. Takže po zazvonění budíka nastal ranní fofr a rychlá jízda na výstavu. Ještě cestou jsem prosila majitelku našeho Targuse, aby nám vyzvedla desky a čísla pro naše psy. Tímto jí ještě jednou děkuji :-)

Na místo jsme dojeli akorát na zahájení výstavy. Tentokrát jsme jeli vystavovat Tiberiuse v mezitřídě psů, Terttu v mezitřídě fen a Darciuse ve třídě čestné.
Tiberius nás mile překvapil a za začínajícího deště získal od paní rozhodčí Eleny Švařilové (A) v konkurenci devíti psů známku Výborný a postup do finále (4 psi). Ve stejné třídě byl i náš odchovanec Targus, který dostal také známku Výborný, ale moc se mu v dešti nechtělo předvádět, tak do finále již nepostoupil. Terttu byla tentokrát dle paní rozhodčí Terézie Gargušové (SR) v „kondici plus“ a tak vypadla jako pátá, těsně před postupem do finále, také však se známkou Výborná.
Za silného deště si Darcius ve třídě čestné mezi 4 psy, kde se již neuděluje žádný titul, radostně vyběhal také  známku Výborný a do finále postoupili tři.

Odpolední finále jsme zahájili soutěží o Nejlepší chovatelskou skupinu a ve složení Darcius, Targus, Tiberius za Gasko Prim získali zlatou medaili za 1. místo a plavé konkurenty z Carpatia Heart odsunuli na druhou pozici.

Tiberius si ve finále pěkně zaběhal i se předvedl a obsadil 1. místo, navíc dostal ke známce Výborný ještě titul CAC :-)

Darcius si také finále pořádně užil a tentokrát skončil také na 1. místě :-)

Na výstavě se předvedli i další dva Darciho potomci:
- Afareus Channe Line – plavý pes ve třídě vítězů a získal známku Výborný
- Annie Moravia Nobilis – plavá fena ve třídě otevřené získala známku Výborná 2 a titul res. CAC

I když to byla propršená výstava, atmosféra byla skvělá a moc děkujeme přátelům za pomoc, kterou nám poskytli v průběhu výstavy. Děkujeme Pétě, která nám vyzvedla dokumenty, Vendulce za půjčení vodítka a hlídání psů, Milanovi za občerstvení a Kristýně za předvedení Terttu :-) Doufám, že jsem na někoho nezapomněla ;-) Jo a ještě děkuji Nicole za detailní fotky Targuse a Tiberiuse :-D

This entry was posted in Štěňata, Výstavy. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>