15.5.2016 – hovawartí víkend na Knížečáku

Letos jsme jeli na Knížečák sice se všemi našimi psy, ale jen na kukandu a podpořit našeho odchovance z prvního vrhu Reilua Gasko Prim a také Angel a Afareuse Channeline. My jsme vyjeli už v pátek, abychom si více užili shledání s kamarády hovawarťáky ;-)

Reilu Gasko Prim, domácky zvaný Darsínek, přijel se svými pány v sobotu ráno. Je to frajer, který dostal na Klubové výstavě od rakouské rozhodčí známku Velmi dobrá jen za to, že jeho srst je momentálně s hnědým nádechem. Jinak dostal velmi pěkné hodnocení :-)
Dalším posouzeným byl Afareus a dostal v konkurenci 22 psů známku výborná 3. Moc blahopřejeme Afíkovi i Vendulce :-)
Angel byla pro zdvojení znaků diskvalifikovaná. Je to však pár chlupů a je ještě mladá fenka. Srst se může ještě změnit, a tak držíme palce do dalších klání :-)

Druhý den v neděli byl svod mladých, při kterém Reilu dostal svodový kód 5/2a, tedy úplně čistý kód jako jeho předchozí sourozenci :-)
Povahu má tento pes úžasně klidnou. Trávil s námi čas i v restauraci plné lidí. Našel si místečko pod barem, kde si lehl pohodlně na záda, zadní packy opřel o stěnu a občas jedním očkem pozoroval lidi u pultu. Nechal se i pomazlit od číšnic, které mu donesly vodu. Zkrátka takový barový povaleč :-D

Na Knížečáku byla i další naše odchovankyně Rania Gasko Prim, která jen doprovázela své paničky při práci. My jsme si jí samozřejmě museli pomazlit a s obrovskou radostí jsme zjistili, že už má i nad očima pěkné znáčky. Zkrátka se nám ta holka chlupatá krásně dobarvila :-) Temperamentu má stále nadbytek a tak jí panička Martina zaměstnává cvičením. No a minulý týden si splnily zkoušku ZPU na známku Výborně. Moc blahopřejeme a dmeme se pýchou :-)

Při odjezdu z Tábora nás ještě stihnul navštívit jejich bratr Rami Gasko Prim, který v Táboře žije dva roky, Je z něj stále pěkný a pohodový pes :-)

Všem majitelům „našich štěňátek“ děkujeme za jejich starostlivost a péči!

My jsme se také zvýšeně věnovali při víkendovém pobytu našemu nejmenšímu, Tiberiusovi Gasko Prim. Byl poprvé mezi tolika lidmi a psy a zvládal to bravurně. Nejdříve sice všechny vyštěkával bez rozdílu, ale potom zjistil, že někteří lidé mají voňavé kapsy a tak si před ně způsobně sedal a svým psím pohledem úspěšně loudil, až jsem měla strach, že mu bude zle. Také si tam samozřejmě našel psí kámoše, se kterými se musel jako nejmenší popasovat. Nejhodnější na něj byl Bořík od Renaty Králů, který se nechal i pokořit ;-)

Byl to zkrátka moc prima víkend :-)

This entry was posted in Setkání, Štěňata, Výstavy. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>