12.10.2014 – Fotky a příhody štěňat

Noví majitelé štěňátek po Sthelle a Darciusovi nám posílají průběžně informace a fotografie, jak naši odchovanci rostou.

Rami je ostřílený cestovatel a výborně socializovaný pes. Byl v ZOO, jezdil výtahem i po jezdících schodech, bivakoval. Dle slov páníčka je naprosto bezproblémový k lidem i ostatním psům. Umí v klidu chodit na vodítku,  netahá. Má moc rád syrové ryby, které mu pán vyloví.

Rania je také zkušenou cestovatelkou, která se zúčastnila už dvou výcvikových táborů (v Česku a Slovensku) a několika tréninků jak sportovních, tak záchranářských. Jezdila i ve člunu. Je to však stále aktivní diblík. Doma má dvě dospělé hovawartí kámošky Carol a Diggy, občas se vídá i s dospělým kamarádem Arsisem a na cvičáku má kamaráda Roye, který je asi o týden mladší a je to její vzdálený příbuzný, takže se má s kým vyřádit. Absolvovala na Slovensku svoji premiéru ve výstavním kruhu. V kategorii štěňat dostala známku Velmi nadějná 2 a s Arsisem obsadila druhé místo v soutěži o Nejkrásnejší pár.

Reilu (nově pojmenovaný Dársik) jezdí také do psí školky trénovat poslušnost. Prý je i doma vzorným „pomocníkem“. Když panička uklízí klacky, nosí je také po celé zahradě. Vyprané prádlo ze šňůry musel rozprostřít na trávník, asi aby řádně proschlo ;-) Téměř každý týden mi paní volá, jaký nový zážitek s Dársikem prožili a jak ho miluje celá rodina. Možná ho brzy zase uvidíme. Těšíme se!!!

Retu si vyzkoušel hned několik cvičáků, než vybrali ten správný. Je z něho asi pořádný kus psa. Stále je ze všech štěňat nejtěžší. Doma si „ochočil“ staršího labradora Nyouše a otevírá si dveře po celém domě. Šikula!

Ritari ve společnosti border colie Belly řádí po celé zahradě a už si také otevírá dveře v domě :-) Nejvíce se mu ale líbí společnost rok a půl starého synka majitelů, protože má stále něco dobrého a tvoří nerozlučnou dvojku. Poslušnosti s ním trénuje pán. Umí sedni, lehni, štěkat a pod. Zatím posledním kouskem je, že do plné misky s dobrotami se pustí až na povel :-)

Ruusu (nyní pojmenovaná Nela) se už také připojila k návštěvám cvičáku spolu s Reiluem a Raniou.  Nejdříve byla trochu plachá před cizími psy, protože byla doma jen ve společnosti staršího malého kamaráda Míši. Ale při druhé návštěvě se už okoukala a ostych je pryč :-) Také doma „pomáhá“ a protože si také otevírá dveře, musejí být páníčci ve střehu ;-) Se svojí paničkou se přihlásili na první výstavu do Prahy, tak bychom jim chtěli jet fandit.

Máme ze všech zpráv obrovskou radost, protože je z nich cítit láska a těšíme se na další zprávy i fotky, které tu budeme zveřejňovat.

This entry was posted in Štěňata. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>