20.5.2012 – Světová výstava psů Salzburg

19.5.2012 jsme vyjeli směr Salzburg, kde se konala Světová výstava psů. Hovawarti měli svůj výstavní den určen na neděli 20.5., ale my si opět udělali výlet o den dřív, abychom si stihnuli odpočinout po cestě a hlavně, aby si páníčkové užili večerní posezení s kamarády z Čech, kteří také jeli vystavovat.
V neděli jsme nejdříve museli ustát boj o vstup do haly na výstavu, kde nás ohrožoval jeden neurvalý Francouz s klecemi, který se rval dovnitř tak, až nás málem všechny zranil. Psům najel na tlapku a paničce na nohu!
U kruhu nás potěšila přítomnost dalších HW z České země. Darcius bojoval ve třídě pracovní s Cyrolem Bukový háj, který tuto třídu vyhrál. Na Darciuse, díky mimochodu, který si střihnul podruhé v životě, vyšla známka Výborná 3. V této ttřídě bylo celkem 5 psů a jen tři dostali Výbornou.
Sthella byla posuzována ve třídě mladých s dalšími šesti fenami. Ve statice se líbila, ale potom nastal opět problém s předvedením v pohybu. Stále naskakovala na páníčka a tak získala známku Velmi dobrá. Budeme se muset hodně zaměřit na nácvik běhu v kruhu.

I když jsme nedosáhli na vysoká umístění, odjížděli jsme s krásnými pocity z atmosféry, která tam vládla. Žádná nevraživost, naopak. Již před výstavou nás přišlo pozdravit plno známých a kamarádů jak z Čech, tak ze Slovenska i Rakouska. Bylo to velmi milé :-)

Nejkrásnější bylo, když titul Světový vítěz si vyběhal kamarád z Darsíkovy rodné chovatelské stanice Gasko prim dvouletý pes Jacobi a vícemisákem je další kámoš Alex ze Stříbrných kaskád. Zkrátka český HW se na „světovce“ neztratil!

Fotky zde

This entry was posted in Výstavy. Bookmark the permalink.

One Response to 20.5.2012 – Světová výstava psů Salzburg

  1. Mooc gratulujeme k úspěchu na takovéhle mega akci, jen tak dál :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>